Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

Bağdat, 40 Sünni Yetkiliyi "Görevden Uzaklaştırdı"

Irak Dışişleri Bakanlığı ve devlet kurumlarında yer alan etkili 40 Sünni Arap yetkilisinin “görevden uzaklaştırıldığı” bildiriliyor.

Bas News, 40 Sünni Arap yetkilisinin görevinden uzaklaştırıldığını duyurduğu haberinde karara verilen tepkileri de yansıttı.

Nitekim Sünni Irak Koalisyon Güçleri, 40 kişinin hiçbir gerekçe gösterilmeksizin Dışişleri Bakanlığından ve kurumlardan uzaklaştırılmasının “yasal olmadığını” belirtti.  Açıklamada Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi’nin bu şekilde Sunni kişileri uzaklaştırmasının “Irak Anayasası’nı ihlal etmek” anlamına geldiği kaydedildi.

Haberde “2003 tarihinde BAAS rejiminin yıkılması ardından iktidara gelen Şii hükümeti Kürt ve Sunni Arapları parça parça hükümet ve devlet kurumlarından uzaklaştırmakla suçlanıyor. 2005’de kabul edilen Irak Federal Anayasası’na göre Irak’ta yaşayan tüm bileşenlerin hükümet ve devlet kurumlarında anayasada belirlenen oranlarda temsil edilmesi gerekiyor” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.