Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Bakan Çavuşoğlu: Alman Hükümetinin Kurulmasının Ardından Erdoğan Ve Merkel Bir Araya Gelecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'da hükümetin kurulmasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile buluşacağını belirtti.  

DW Türkçe’ye göre, Antalya'da Alman gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Almanya'da hükümetin kurulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Merkel'i davet edeceğini ya da Erdoğan'ın Almanya'yı ziyaret edeceğini ifade etti.   

"ERDOĞAN BİRÇOK KEZ MERKEL VE STEİNMEİER'LE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ"

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birçok kez Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile telefon görüşmesi yaptığına dikkat çekerek, iki ülke arasında diyaloğun devam ettirilmesi gereğine işaret etti. 

Almanya ile Türkiye ilişkilerindeki gerginliğin “en önemli nedeni” olarak görülen Die Welt gazetesi’nin Türkiye’de tutuklu muhabiri Deniz Yücel'e ilişkin soruyu da yanıtlayan Çavuşoğlu, "Deniz Yücel'in tutuklu olmasında benim çıkarım nedir? Karşılığında ne elde edeceğim? Hiçbirşey. Bu durum ilişkilerimizi zehirliyor. Bu hoşuma mı gidiyor? Hayır. Ancak bu sorundan kurtulmak için yargıya müdahale edemem” dedi.

Çavuşoğlu aynı zamanda, Deniz Yücel'in akreditasyonu olmadığını ve gazetecilik nedeniyle tutuklu bulunmadığını ifade etti.

"BİZE DİKTATÖR DERSENİZ, BENZER ELEŞTİRİ ALIRSINIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'yı Nazi yöntemleri uygulamakla suçlamasına yönelik eleştirileri ise Çavuşoğlu, "Siz Erdoğan'a 'diktatör' dediniz. Erdoğan'a ağır hakaret ettiniz. Erdoğan ve bizi diktatör olarak tanımlarsanız, Erdoğan'dan benzer eleştiriler alırsınız” sözleriyle değerlendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.