Öne Çıkanlar tbmm palandöken gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi aylin nazlıaka çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi

Bakan Çavuşoğlu Blinken’e "PYD-YPG Konusundaki Hassasiyetleri" Aktardı

Türkiye’nin Suriye’de PYD-YPG faaliyetleri ve bu örgütlere sağlanan destekten duyduğu rahatsızlık ABD’ye aktarıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin "PYD-YPG konusundaki hassasiyetlerini" Blinken'a iletti. IŞİD’le mücadele ve Menbiç operasyonu gibi konuların ele alındığı görüşmede ayrıca Türkiye - AB mülteci anlaşması ile vize muafiyeti meselesi değerlendirildi.

Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan görüşmenin başında Bakan Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken’e Orlando’da gerçekleşen saldırıdan dolayı başsağlığı dileklerini iletti. Blinken de Bakan Çavuşoğlu’na son dönemde Türkiye’de gerçekleşen terör saldırıları nedeniyle taziyelerini sundu.

Teröre karşı ortak ve kararlı bir mücadele sürdürülmesi gerekliliğinin vurgulandığı görüşmede ayrıca IŞİD’le mücalede üzerinde duruldu. ABD’nin öncülüğündeki, IŞİD karşıtı koalisyonunu desteğiyle sürdürülen Menbiç’i kurtarma operasyonu dâhil örgütle savaştaki son gelişmelerin ayrıntılı biçimde değerlendirildiği görüşmede Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin "PYD-YPG konusundaki hassasiyetlerini" Blinken'a iletti.

Mülteciler Ve Vize Muafiyeti de Konuşuldu

Görüşmede ayrıca, Suriye’deki müzakere süreci, Türkiye - AB mülteci anlaşmasına ilişkin süreç ve anlaşmanın kapsamında Türk vatandaşlarının Schengen bölgesinde vizesiz seyahat etmelerinin sağlanması konularındaki güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.