Öne Çıkanlar tbmm gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken çin Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye’yi Tehdit Edecek Adımlardan Herkesin Uzak Durması Lazım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Suriye konusunda birlikte ne yapacaksak yapalım ama Türkiye’yi tehdit edecek adımlardan da herkesin uzak durması lazım” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen “Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık" Dışişleri Bakanları toplantısına katıldı.  Toplantı sonrası ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile ikili görüşme gerçekleştiren Çavuşoğlu, Tillerson’a YPG konusunda hassasiyetlerini yeniden aktardıklarını  ve ABD tarafından YPG’ye verilen silahların kendilerine her taraftan tehdit olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “YPG’de bunu kullanıyor, PKK’da bunu kullanıyor. Trump, söz verdi ’Artık bir daha YPG’ye silah vermeyeceğiz’diye. Bu konudaki hassasiyetimiz belli” dedi. Bu konuda ciddi adımlar atılmasının gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Suriye konusunda birlikte ne yapacaksak yapalım ama Türkiye’yi tehdit edecek adımlardan da herkesin uzak durması lazım” şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile telefonda görüştüklerini ifade eden Çavuşoğlu, Johnson’ın Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin daha önceden destek açıklaması yaptığını belirtirken güvenlik yönünden endişeleri olduğunu da dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.