Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE Entübe Sayısı recep tayyip erdoğan haberleri

BM Afrin’e İnsani Yardım Gönderecek Mi?

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, (BMGK) Suriye’deki ateşkes kararının uygulanmasıyla ilgili sonuç ve gelişmeleri değerlendirdi. Oturum sırasında Konsey’e bilgi veren BM İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Afrin’de BM’nin insani yardım konusunda çabalarının devam ettiğini belirterek, bu konuda Türkiye’nin istekli olduğunu kendilerine ilettiğini söyledi.

Telekonferans aracılığıyla Suriye’deki insani yardım ve insani ateşkes uygulamalarıyla ilgili Güvenlik Konseyi’ni bilgilendiren Lowcock, “Suriye’deki tüm güçlüklere rağmen, BM ve ortakları Suriye halkı için çabalarını sürdürmeye devam edecek” dedi.  

Amerika’nın Sesi’ne göre, Lowcock, TSK’nin Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştirdiği Afrin’e ilişkin  bilgi verirken Türkiye’nin Afrin’e başlattığı operasyon sonrasında kentten "183 bin 500 kişinin göç ettiğini" kaydetti.  BM yetkilisi, Afrin’den ayrılan sivillerin, Menbiç, Nubul, Zehra, Tel Rıfat ve Haseke'ye göç ettiğini, kentte şu anda "50 ile 70 bin arasında bir sivil nüfusun bulunduğunu" söyledi.

Lowcock, Afrin’de BM’nin insani yardım konusunda çabalarının devam ettiğini belirterek bu konuda Türkiye’nin istekli olduğunu kendilerine ilettiğini, kısa bir zaman içerisinde uluslararası örgüte bağlı insani yardım konvoylarının Afrin’e gönderileceğini kaydetti.

Doğu Guta’daki son durumla ilgili de Güvenlik Konseyi’ne bilgi veren BM yetkilisi, Suriye’de son aylarda en kötü insani krizin yaşandığını, Doğu Guta’da sadece ateşkes sırasında bile bin 700’den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini, binlercesinin de yaralandığını kaydetti.

Bölgeden göçün devam ettiğini anlatan Lowcock, yaklaşık 80 bin kişinin başkent Şam’ın kırsal bölgelerine göç ettiğini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.