Öne Çıkanlar tbmm 3. Kuşak ve Yol Forumu Tediye Ödemeleri Sedef Girgin Kılıçdaroğlundan Ramazan Ayı Mesajı TBMM Başkanı Mustafa Şentop 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sosyal Çalışmacı Kadrosuna atama ne zaman yapılacak Liv Hospital Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Seher Akbaş Şubat 2020 Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Şubat 202 Toplanan inek sütü miktarı İşbir Holdingden Milli Dayanışma Kampanyasına 1.1 Milyon TL Destek İdlibdeki M4 Karayolunda 3üncü TürkRus Birleşik Kara Devriyesi İcra Edildi

BMGK Kuzey Kore'yi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze fırlatmasını "şiddetle" kınadı.

Konsey, Kuzey Kore'nin füze fırlatması üzerine Japonya, Güney Kore ve ABD'nin talebiyle acil olarak toplandı. Toplantıda, BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman üyelere brifing verdi.

Toplantının ardından BMGK Dönem Başkanı, Venezuela'nın BM Daimi Temsilcisi Rafael Ramirez, gazetecilere, konseyde kabul edilen basın bildirisini okudu.

Kuzey Kore'nin balistik füze kullanmasının BMGK kararlarının açık ihlali olduğunu vurgulayan Ramirez, uydu gönderme ya da başka bir gerekçenin bunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Konsey üyelerinin bu denemeyi uluslararası barış ve güvenliğe tehdit olarak gördüğünü belirten Ramirez, konseyin, Kuzey Kore'nin bu ve önceki eylemlerine karşı ciddi önlemleri içeren bir karar tasarısı kabul etme niyetinin bulunduğunu bildirdi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power da gazetecilere yaptığı açıklamada, bu eylem nedeniyle konseyin Kuzey Kore'ye karşı ciddi önlemler alacağını kaydederek, "Bu böyle devam edemez" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.