Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

Carter: Rusya, Yanlış Bir Stratejik Yolda

Fransa, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Avustralya ve Hollanda savunma bakanları Irak ve Suriye'de DAEŞ'le mücadeleyi ele almak için başkent Paris'te bir araya geldi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile Fransız meslektaşı Jean-Yves Le Drian ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Carter, Rusya'nın Suriye'de yürüttüğü operasyonları eleştirerek, "Rusya, yanlış bir stratejik yolda. Bu değişene kadar işbirliği yapmamız için ortak bir nokta bulunmuyor" diye konuştu.

Bakan Carter, DAEŞ'le mücadelede üç önemli hedef olduğunu belirterek, bunları şöyle sıraladı: "Rakka ve Musul'daki merkezleri ortadan kaldırarak DAEŞ kanserini yok etmek, bu tümörün dünya çapındaki metastazlarına karşı mücadele etmek ve halkı korumak."

"DAEŞ geri çekilmeye başladı"

Le Drian ise DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeleden sonuç alınmaya başlandığını söyledi. DAEŞ'e verilen zararın sahada fark edilebildiğine işaret eden Le Drian, "DAEŞ geri çekilmeye başladı. Ortak çabalarımız meyve verdi ve örgütün kaynaklarını zarar verebildik. Bundan sonra çabalarımızı arttırarak daha kolektif ve tutarlı bir strateji izlememiz gerekiyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.