Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Çin-AB Yatırım Anlaşması Görüşmesinin 14. Turu Başladı

Çin ve Avrupa Birliği (AB) arasında Çin-AB Yatırım Anlaşması çerçevesince düzenlenen 14. tur görüşme bugün Belçika’nın Brüksel kentinde başladı.

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tarafların 4 gün sürecek görüşmelerde anlaşmanın metni üzerinde fikir alışverişinde bulunarak, mümkün olduğu kadar çok gelişme kaydedilmesi için çalışacağı belirtildi.

Çin-AB Yatırım Anlaşması’na ilişkin görüşmelere 2014 yılında başlandı. Görüşme içerikleri arasında, kuruluş öncesi ulusal muamele, negatif liste yönetimi, kamu işletmeleri arasındaki rekabetlerde tarafsızlık ve üst düzey hizmet sektörünün dışa açılması yer aldı. Çift yönlü yatırım, Çin-AB ekonomik ve ticari işbirliğindeki yeni büyüme noktası haline geldi.

Resmi verilere göre, 2016 yılında Çin'in AB'ye yaptığı finans dışı doğrudan yatırım hacmi, 7 milyar 290 milyon ABD dolarına ulaşarak, bir önceki yıla göre yüzde 1 oranında arttı.  Aynı dönemde AB'nin Çin'e yaptığı yatırım hacmi ise, 8 milyar 800 milyon ABD dolarını bularak, bir önceki yıla göre yüzde 35,1 oranında yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.