Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Çin BM Kuruluşlarına Yaptığı Bağışı Arttıracak

Çin, 2020 yılında BM çatısı altındaki kuruluşlara yaptığı toplam bağışı 100 milyon dolar arttıracağını açıkladı.

Çin Uluslararası Radyosu’ndan yapılan açıklamaya göre, BM Genel Kurulu 71'inci Oturumu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Çin Başbakanı Li Keqiang, dün sürdürülebilir kalkınma konusunda düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısına başkanlık etti. Başbakan Keqiang, toplantıda, 2020 yılında Çin'in BM kuruluşlarına yaptığı toplam bağışları 2015 yılına kıyasla 100 milyon ABD Doları arttıracağını ifade etti.

Hükümet olarak "Küresel AIDS, Tüberküloz ve Malaria'yla Savaş Fonu"na bağışları gelecek üç yıl içinde 18 milyar dolar arttıracaklarını ilan eden Keqiang, Çin'in girişimiyle kurulan Güney-Güney İşbirliği ve Çin-BM Barış ve Kalkınma Fonu'nun bu yıl sonuna kadar resmen hizmete gireceğini, bu fon kapsamında kurulan akademinin de ilk öğrencilerini kabul edeceğini belirtti.

"Çin, sürdürülebilir kalkınmanın ilerletilmesi için yılmadan çaba sarf etmeye ve bu alanda uluslararası toplumla işbirliğine aktif şekilde katılmaya devam edecek" diyen Keqiang, sürdürülebilir kalkınmayı "tüm dünyanın ortak davası" olarak niteledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.