Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Çin, İki Covid-19 Aşısının İkinci Faz Denemesini Temmuz Ayında Tamamlayacak

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin, Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının araştırma çalışmalarının başarıyla ilerletildiğini söyledi. Zeng, mevcut klinik denemelerine başlanan iki Covid-19 aşısı adayının temmuz ayında ikinci faz klinik denemelerini tamamlayacağını açıkladı.


 
Başkan Yardımcısı Zeng, “Çin tarafından geliştirilen adenovirüs vektör aşısı ile dört inaktif aşının birinci ve ikinci faz klinik denemelerine de izin verilmişti. İşletmelerin birinci ve ikinci faz denemelerinin eşgüdümlü olarak yapılmasına izin verilmişti. Şu ana kadar 2 bin 575 gönüllü ilgili projelere katıldı. Birinci faz klinik denemelerde toplam 539 gönüllü aşı yaptırdı. İkinci faz klinik denemelerde ise 2 bin 36 gönüllüye aşı yapıldı. Şu an aşıların güvenilirliği ve etkisi değerlendiriliyor. Adı geçen çalışmalarda gönüllüler üzerinde büyük olumsuz reaksiyonlar görülmedi. Projelerin ikinci faz klinik denemelerinin temmuz ayında sona ermesi planlanıyor” ifadelerini kullandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.