Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem palandöken Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi facebook Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

Çin’den ABD'nin Silah Ticareti Antlaşması'ndan Çekilmesine Tepki

Çin, ilgili ülkenin uluslararası silah kontrol mekanizmasının güçlendirilmesine ve uluslararası ve bölgesel barış ve istikrarın korunmasına yol açmak üzere daha çok şey yapabileceğini umduğunu belirtti. 


 
Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Geng Shuang bu yorumu, ABD Başkanı Donald Trump’ın 26 Nisan tarihinde Birleşik Devletler'in Silah Ticaret Antlaşması'ndan çekileceğini açıklaması üzerine yaptı. Silah Ticaret Anlaşması, uluslararası konvansiyonel silah ticaretini düzenlemek, illegal ticareti önlemek ve ortadan kaldırmak ve neyin konvansiyonel silah olup olmadığını saptamak üzere silah transferinde geçerli uluslararası standartlar oluşturmakla yükümlüdür.   
 
Geng günlük basın toplantısında "ilgili ülkenin uluslararası silah kontrol mekanizmasının güçlendirilmesine ve uluslararası ve bölgesel barış ve istikrarın korunmasına yol açmak üzere daha çok şey yapabileceğini umuyoruz" dedi.
 
Silah Ticaret Anlaşması’nın konvansiyonel silah kontrolü alanında önemli birçok taraflı antlaşma olduğunu söyleyen Geng, Çin'in uluslararası topluluğun, uluslararası silah ticaretine ilişkin standartları oluşturmak ve illegal transfer ve silah trafiğini önlemek için gerekli önlemleri almasını desteklediğini ekledi.
 
Geng, Çin'in, Silah Ticaret Anlaşması’nın amaç ve hedeflerini desteklemekte olup gözlemci olarak ilgili konferanslara katıldığını söyledi ve ülkesinin adı geçen antlaşmaya katılmayı düşündüğünü ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.