Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Çin’in İlk Büyük Kaya Gazı Sahasında Üretim 30 Milyar Metreküpe Çıktı

Çin’in ilk büyük kaya gaz sahası Sinopec Fuling’de üretilen kaya gazının toplam miktarı 30 milyar metreküpü aştı. Chongqing eyaletinde yer alan ve Çin’in en büyük rafineri şirketi Sinopec’e ait olan Fuling kaya gazı sahası, ülkenin enerji taşıma hatlarının önemli bir parçasını teşkil ediyor.


 
2015 yılında faaliyete başlayan Fuling kaya gazı sahasında üretimin geliştirilmesiyle Çin’in enerji reformunda yeni bir sayfa açıldı. Bölgedeki kaya gazı çıkarma alanında günlük üretim 17 milyon metreküpe ulaştı. Bu miktar 34 milyon ailenin günlük kullanım ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde.
 
2015 yılında şirketten yapılan açıklamada, sahada ikinci faz üretimin başlanacağı ve iki fazdan 2017 yılına kadar toplam 10 milyar metreküp kapasiteye ulaşmanın hedeflendiği de belirtilmişti. Çin bu sahada bulduğu rezervin ardından kaya gazı kapasitesinde dünya üçüncülüğüne yerleşti. Söz konusu sahada yaklaşık 107 milyar metreküp kaya gazı rezervi olduğu tahmin ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.