Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Çinli Doktorlar, 5G İle Uzaktan Ameliyat Gerçekleştirdi

Çinli doktorların, 5G teknolojisini kullanarak farklı şehirlerde bulunan hastaları uzaktan kumandalı robotlarla ameliyat ettiği bildirildi.

China Daily'de yer alan habere göre, başkent Beijing'deki Jishuitan Hastanesi'nde bulunan uzman doktor ekibi, kablosuz 5G teknolojisiyle yönlendirdikleri robotlarla eş zamanlı olarak üç ortopedi ameliyatının büyük bölümünü gerçekleştirdi.

Tüm süreçler, Beijing'deki uzmanlar tarafından izlenirken, eş zamanlı olarak ilk kez üç "uzaktan ameliyatın" yapıldığı belirtildi.

Beijing'den yönlendirilen ameliyatların Hebei eyaletinde, Tianjin kentinde ve Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ndeki hastanelerde yapıldığı bildirildi.

Beijing Jishuitan Hastanesi Başhekimi Tian Wei, "5G teknolojisi ile robotların birleşmesi, büyük teknolojik avantajlar getiriyor. Bu sayede, uzak bölgelerdeki hastaları da tedavi etmemiz mümkün oluyor." dedi.

Tian, robot kullanımının ve 5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla tıp hizmetlerinin de daha "akıllı" hâle geleceğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
5gBeijing
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.