Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

Dünyanın En İstilacı Sivrisineğinin Üremesi Kontrol Altına Alındı

Çok sayıda tehlikeli hastalık taşıyan ve dünyanın en hızlı üreyen sivrisineklerinden biri olan Asya kaplan sivrisineğinin üremesi kontrol altına alındı. Çin’deki Sun Yat-Sen Üniversitesi’nin araştırmacılarının erkek sivrisinekler üzerinde uyguladığı yeni yöntemler sayesinde yıllık yabani sivrisinek sayısı yüzde 94 oranında düştü


 
Sun Yat-Sen Üniversitesi’nden bilim insanları, dünyanın en istilacı sivrisinek türlerinden biri olan Zika virüsü ve diğer tehlikeli hastalıkları taşıyan Asya kaplan sivrisineği (Aedes albopictus) popülasyonunu kontrol etmek için dört yıllık bir saha testi yaptı.
 
Bilim insanları, mikroenjeksiyon ve radyasyonla erkek sivrisinekleri sterilize etti. Ayrıca erkek sivrisineklere, dişileri steril hale getiren Wolbachia bakteri suşu uygulandı. Bu işlemlerin ardından erkekler çiftleşmek üzere doğaya gönderildi. Yapılan işlemlerin ardından çiftleşmenin olmadığı saptandı. Altı hafta boyunca hiçbir sivrisinek saptanamadı ve yıllık yabani sivrisinek sayısı yüzde 83 ila 94 oranında düştü.
 
Sun Yat-Sen Üniversitesi’nin bu araştırması Nature dergisinde yayımlandı. Dergiye açıklama yapan araştırmacı Xi Zhiyong, “Uyguladığımız bu teknik, sivrisinek kaynaklı hastalıklar ve sivrisinek tacizi içermeyen korunan bir alan oluşturmak için kullanılabileceğini gösterdi” yorumunu yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Sivrisinek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.