Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

Emine Erdoğan Birleşik Krallık Parlamentosu’ndan Bazı Milletvekilleri Ve Global Somali Diaspora Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi nedeniyle Londra’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Emine Erdoğan, Birleşik Krallık Parlamentosu bazı milletvekilleri ile Global Somali Diasporası temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği rezidansında gerçekleştirilen Birleşik Krallık Parlamentosu milletvekilleri ile görüşmede; çok kültürlülük ve çeşitliliğin artması konularının yanı sıra sığınmacıların durumları konuşuldu. Türkiye’nin dünyada en çok sığınmacıya ev sahibi olan ülke olduğuna vurgu yapan Emine Erdoğan, Türkiye’nin bu tutumuyla dünyada gittikçe artan yabancı düşmanlığına en güzel cevabı verdiğini söyledi.

Görüşmeye; Muhafazakâr Parti Lordlar Kamarası Üyesi Barones Sayeeda Warsi, İşçi Partisi Milletvekilleri Yasmin Qureshi ve Naz Shah ile Liberal Demokrat Parti Lordlar Kamarası Üyesi Lord Qurban Hussain katıldı.

GLOBAL SOMALİ DİASPORASI TEMSİLCİLERİNİ KABUL

Emine Erdoğan ayrıca Global Somali Diasporası temsilcileriyle de bir araya geldi.

Görüşmede; Somali’nin geleceğinin, diasporadaki Somalilerle doğrudan alakalı olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, Somalililerin ülkelerine hizmet fikrini hiç akıllarından çıkarmaması gerektiği mesajını verdi. Emine Erdoğan, Türkiye’nin Somali’nin kalkınması için her türlü desteği verdiğini hatırlatarak, özellikle, eğitim, sağlık ve kadınların kalkınması için yürütülen projeleri anlattı.  Emine Erdoğan, “Somali için yaptığımız yardımların ana ekseni Somali’yi kendi ayakları üzerinde durabilen bir ülke hâline getirmektir” dedi.

Temsilciler ise Türkiye’nin Somali’ye verdiği destekler için teşekkür ederek, çalışmaları hakkında Emine Erdoğan’a bilgi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.