Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Eski CIA Ajanı: Türkiye Blöf Yapmıyor

ABD’nin dış istihbarat örgütü CIA’nın eski terörle mücadele ve askeri istihbarat görevlisi Philip Giraldi, ABD’nin Suriye’de sahada etkin olmaya devam etmek ve silahlı mücadelede kullanılan Kürtleri ödüllendirmek istediğini ancak “Türklere karşı çıkmak için ne kaynaklarının ne de iradesinin olduğunu” belirtti. Giraldi, Türkiye’nin “blöf yapmadığını” da söyledi.  

Sputnik İngilizce’ye konuşan Giraldi, ABD’nin sahada silahlı bir güç bulundurarak etkin olmaya devam etme niyetinin olduğunu belirterek, “ABD’nin ikincil niyeti ise Suriye’de silahlı mücadelede kullanıldıkları için Kürtleri ödüllendirmektir” dedi.

“WASHİNGTON GERİ ADIM ATACAK”

Buna karşın ABD’nin Kürtlerin yönetiminin altında bir devlet kurmak Türkiye’nin müdahalesine yol açacağını bildiği için o kadar ileriye gidilmesine izin vermeyeceği görüşünü de dile getiren Giraldi, “Washington’un Türk ordusundan bir operasyon riskini almak yerine geri adım atacağını düşünüyorum. Washington’ın Türklere karşı çıkmak için ne kaynakları var ne de iradesi” dedi.

Philip Giraldi, Washington’un “muhtemelen, ya Kürtleri silahsızlandırmayı yada ellerinde tutmaya izin verilen silahları sınırlandırmayı kabul edeceğini” düşünüyor.

Bu arada, Ankara’dan ABD ve YPG tarafından “sınır ordusu” kurulması planına yönelik olarak yapılan uyarılara değinirken de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “blöf yapmadığına” işaret eden Giraldi, açıklamaları sırasında “diplomatik” bir çözümün bulunduğunun bunun da Suriye’deki Kürtlere, “Irak’ta gibi bir çeşit sınırlı özerkliğin tanınmasından geçtiğini” öne sürdü.

Türklerin, muhtemelen bir diplomatik çözümün,  “durumun tehlikeli hale geldiğini hissettiğinde müdahale etmek için yasal bir yaptırım olması için PKK ve faaliyetlerine yönelik güçlü bir kınamayı içermesinde ısrar edeceği” görüşünü de dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.