Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Fransız Jetleri İŞİD'in Musul'daki Mevzilerini Bombalıyor

Fransa’nın Akdeniz’deki “Charles de Gaulle” uçak gemisinden kalkan savaş uçaklarının IŞİD’in Musul’daki mevzillerini bombaladığı bildiriliyor.  

Rudaw İngilizce, “Fransa’nın Charles de Gaulle uçak gemisinden kalkan Fransız savaş uçakları, Musul’u geri almak için uzun bir süre planlanan operasyon öncesi Cuma günü Irak’ın en büyük ikinci kentindeki İslam Devleti (IŞİD) militanlarını hedef almaya başladı” dedi.
RTL radyosunun Fransa’nın IŞİD’e yönelik baskında 24 adet Dassault Rafale savaş uçağının yer aldığını, ortalama olarak her üç dakikada bir sorti yapıldığına dikkat çektiği haberde “Jetlerin 250 kilogramlık lazer güdümlü bombalar ile donatılmış olduğu belirtiliyor” denildi.
Rudaw Fransa’nın son haftalarda hem Irak hem de Suriye’de IŞİD’e yönelik hava baskınlarını yoğunlaştırdığını belirtirken Fransa’nın Musul operasyonuna katkısı olarak Charles de Gaulle gemisinin Eylül başlarında bölgeye gönderildiğine dikkat çekti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.