Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Görmez: Tarihte Peygamber Katledenler, El-Halil’de Oynadıkları Oyunu Mescid-İ Aksa’da da Oynamak İstiyor

Son günlerde Kudüs'te yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Tarihte Peygamber katledenler o büyük Peygamberlerin içinde bulunduğu o büyük mabedi (El-Halil) bir hapishaneye dönüştürdüler. O mabedin yarısını da bir sinagoga dönüştürdüler. Hepimiz görüyoruz ki, yapılmak istenen El-Halil’de yaptıklarını Mescid-i Aksa’ya uygulamaktır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçtiğimiz Cuma günü İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara kapatılmasıyla başlayan ve dört gündür Kudüs’ün abluka altına alınmasıyla büyüyen olaylara ilişkin açıklama yaptı.

“İsrail Askerlerinin Tutumu Her Türlü Kınamayı Hak Ediyor”

Dün gece Kudüs eski Müftüsü ve Kudüs Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri’nin, yatsı namazı esnasında Mescid-i Aksa’nın giriş kapısında cemaate saldıran İsrail askerlerince vurularak yaralandığını ifade eden Görmez, Kudüs’te yaşananların ve İsrail askerlerinin tutumunun her türlü kınamayı hak ettiğini belirtti. Ayrıca, Görmez, yaşananlardan dolayı büyük endişe içinde olduklarını kaydetti.

“Mescid-i Aksa Etrafında Olup Bitenler, İslam Coğrafyasını Tahrik Eden Gelişmelere Sahne Oluyor”

Birkaç gündür Mescid-i Aksa etrafında gerçekleşen olayların İslam coğrafyasını tahrik ettiğini belirten Görmez, her Müslümanı, her inananı, her akl-ı selim sahibini, her sağduyu sahibini endişeye sevk eden gelişmelere sahne olduğunu ifade etti.

İkrime Sabri Hocamızın İsrail Askerlerinin Tecavüzüne Uğramış Olması Her Türlü Kınamayı Hak Ediyor

“Dün akşamda yatsı namazını müteakip, Kudüs eski Müftüsü, Mescid-i Aksa’nın hatibi, 80 yaşlarına ulaşmış çok kıymetli bir ilim adamını İkrime Sabri hocamızın İsrail askerlerinin tecavüzüne uğramış olması her türlü kınamayı hak ediyor” diyen Görmez, bütün bunlardan dolayı büyük endişe içinde olduklarını açıkladı.

“İçinde Dört Büyük Peygamberi Barındıran El-Halil’in Başına Gelenler, Mescid-i Aksa’nın da Başına Getirilmek İsteniyor”

Mescid-İ Aksa’da yaşananları, El-Halil’de gerçekleşen uygulamalara benzeten Görmez şunları ifade etti:

“Barış, itidal, sağduyu, akl-ı selim sahibi her insanı endişeye sevk eden ve içinde dört büyük Peygamberi barındıran Hz. İbrahim’i, Hz. İshak’ı, Hz. Yakup’u, Hz. Yusuf’u bağrında taşıyan El-Halil’in başına gelenlerin Mescid-i Aksa’nın da başına getirilmek istendiğine şahit oluyoruz.
Bundan 23-24 sene önce 1994 yılında bir Ramazan günü müminlerin üzerine ateş açıldı ve 70’i aşkın insan katledildi. Bizim tarihimizde ecdadımız, hacca giden her hacımız önce Urfa’da Hz. İbrahim’in makamını ziyaret eder, sonra da El-Halil’deki kabrini ziyaret eder Kabetullah’a öyle giderlerdi. El-Halil gibi böyle bir mekan, öyle bir mabed adeta bir hapishaneye dönüştürüldü.”

“Geçtiğimiz Cuma Günü 1967’den Sonra İlk Defa Mescid-i Aksa İbadete Kapatıldı”

“Tarihte Peygamber katledenler o büyük Peygamberlerin içinde bulunduğu o büyük mabedi bir hapishaneye dönüştürdüler” ifadelerini kullanan Görmez, “O mabedin yarısını da bir sinagoga dönüştürdüler. İki sene önce El-Halil Camii’ne girerken yaşadığım acıyı ve ıstırabı hala bütün iliklerime kadar hissediyorum. Hepimiz görüyoruz ki, yapılmak istenen El-Halil’de yaptıklarını Mescid-i Aksa’ya uygulamaktır. Aynı şekilde Harem-i Şerif’in içinde insan katledildi. Orada ibadete gelen kadınlar tartaklanmaya başlandı. Geçtiğimiz Cuma günü 1967’den sonra ilk defa Mescid-i Aksa ibadete kapatıldı. Daha sonra da turnikeler konularak 23-24 sene önce El-Halil’de oynanan oyunun aynısını Mescid-i Aksa’da gerçekleştirmek istediklerine şahit oluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu Kötülüklerin Bir An Önce Son Bulmasını Temenni Ediyorum”

Bir an önce akl-ı selimin devreye girmesini temenni ettiğini belirten Görmez, “Yeryüzünde barışın, itidalin ve sağduyunun sahipleri hangi inançtan olursa olsun harekete geçmelidir. Zaten acılar içinde kıvranan İslam coğrafyasının büyük acılar yaşadığı bir dönemde bu kötülüklerin bir an önce son bulmasını ben öncelikle temenni ediyorum” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.