Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Gözler Çavuşoğlu-Gabriel Görüşmesinde

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel ile kritik görüşmelerde bulunmak üzere bugün Berlin’e gidiyor. Türkiye’de tutuklu Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in tahliye edilmesinden sonra sarsılan siyasi ilişkileri iyileştirmesi beklenen iki ülke şimdi Salih Müslim meselesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Son iki ayda Almanya’ya üçüncü ziyareti gerçekleştirecek olan Çavuşoğlu’nun bu akşam Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nın açılışına katılması ve  Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'le büyük önem verilen görüşmeler yapması öngörülüyor.

Türk-Alman ilişkilerinde ciddi bir sıkıntı yaratan Die Welt muhabiri Deniz Yüçel’in Türkiye’deki tutukluluğu bir yılı aştıktan sonra geçen ay tahliye edilmesi ikili siyasi bağların eski haline dönmesi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Her iki başkentin, Türkiye-AB ilişkilerini de olumsuz etkilenen aralarındaki siyasi sorunların gidirilmesine istekli olduğu vurgulanırken  PYD eski esbaşkanı Salih Müslim’in Türkiye’nin iade talebine rağmen Prag’da serbest bırakılmasının hemen ardından Almanya’da TSK’nin Afrin Harekatı karşıtı bir mitinge katılması yeni bir sıkıntı yarattı.

Ankara, hemen harekete geçerek Berlin’den Müslim’in yakalararak iade edilmesini talep etti. Salih Müslim sorununun Çavuşoğlu ile Gabriel arasında yapılacak görüşmelerde ağırlıklı bir madde oluşturması beklentisi bulunuyor.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Berlin ziyaretini duyuran DW, “Deniz Yücel'in serbest bırakılmasının ardından Türkiye-Almanya ilişkilerinde yumuşama yaşansa da ikili ilişkilerde tam bir normalleşme sağlanamadı. Türkiye'de halen dört Alman vatandaşının siyasi gerekçelerle tutuklu olduğu belirtiliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.