Hi-Tech Fuarı’nda 700’den Fazla Yeni Teknoloji Tanıtıldı

Güney Çin’in Guangdong Eyaleti kenti Shenzhen’de düzenlenen 21. Çin Yüksek Teknoloji Fuarı (21. China Hi-tech Fair) kapsamında 700’den fazla yeni teknoloji sergilendi. Pazar günü sona eren ve beş gün süren fuarın katılımcıları 5G ilintili toplam 2 bin 77 yeni ürün ve 701 yeni teknoloji, blok zinciri teknolojisi, yapay zeka çipi ve diğer alanlarda yeni teknolojileri dünya kamuoyuna tanıttı. Fuar kapsamında sergilenen yeni teknoloji projesinin sayısı ise 10 bini geçti.


 
“Büyük Körfez Bölgesi’nin Açılım ve İnovasyonla Canlandırılması” temasıyla düzenlenen bu yılki fuar, 40’ı aşkın ülke ve uluslararası örgütten 3 bin 300’den fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı. Fuarı ise 108 ülke ve bölgeden gelen 576 bin kişi ziyaret etti.
 
Çinli yetkililer, Şubat 2019’da, Guangdong-Hong Kong- Macao Büyük Körfez Bölgesi’ni yüksek kaliteli bir gelişme rol modeline dönüştürmeyi hedefleyen bir geliştirme plan taslağı açıklamışlardı. “Büyük Körfez Bölgesi (Greater Bay Area)” Hong Kong, Macao ve Guangdong Eyaleti’nin dokuz kentini kapsıyor.

Anahtar Kelimeler:
çin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.