Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Hindistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ziyaretini Konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hindistan ziyareti, ülkedeki medyada geniş yer alıyor. Ziyaretin ikili ilişkilerde ivme yaratacağı beklentisi dile getirilirken, iki ülke arasındaki işbirliği potansiyelinin altı çiziliyor.

Hintli medya kuruluşu Firstpost’ın yer verdiği, Hindistan Dünya İşleri Konseyi araştırma görevlisi Omair Anas imzalı makalede, liderlerin iki ülke arasındaki ilişkileri ilerleteceklerine inanmak için birçok neden bulunduğu belirtiliyor.  

“TÜRKİYE’NİN İSRAİL VE RUSYA’YLA NORMALLEŞMESİ BÖLGEDE İSTİKRAR SAĞLIYOR”
Makalede, “Körfez ülkelerinin yakın bir müttefiki haline gelen Türkiye’nin, İsrail ve Rusya ile ilişkileri normalleştirmesinin bölgede istikrarlaştırıcı bir rol oynadığı, Suriye ile ilgili ciddi görüş ayrılıklarına rağmen Türkiye’nin İran’la da iyi ilişkiler içinde olmayı sürdürdüğü, bunun da Türkiye’ye İran ile Körfez ülkeleri arasında arabuluculuk yapma olanağını sağladığı” kaydedildi.
Firstpost’taki makalede, “Suriye konusunda kalıcı bir siyasi çözüm bulmak için Rusya’nın en çok Türkiye’ye ihtiyacının olduğu” belirtildi.

“BATI İLE ÇALKANTI ÇOK BOYUTLU DIŞ POLİTİKAYA YÖNLENDİRİYOR”
Türkiye’nin Batılı ortaklarıyla ilişkilerindeki “çalkantılara” da dikkat çekilerek, bu çerçevede Türkiye’nin Rusya, Çin ve Hindistan ile ilişkilerinin, Türkiye’nin “Batı odaklı dış politikasının, çok boyutlu bir dış politikaya yönelmesine” katkıda bulunduğu ifade edildi.
Makalede, Türkiye ile Hindistan arasında olası işbirliği alanlarına da değinilirken, bu çerçevede özellikle Hindistan’ın, İstanbul’dan Tayland’a kadar uzaması planlanan Asya-Avrupa Demiryolu Projesi’nin güney koridoruna olan ilgisine vurgu yapılıyor.
“Türkiye için Hindistan’ın yükselen ekonomik ve güvenlik profili çok önemli” görüşüne yer verilen makalede, “Bilim,  teknoloji, eğitim, kültür ve gelişme alanlarında Hindistan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin büyük bir potansiyeli var ve iki ülkenin  ulusal çıkarları ve gelişme hedeflerini gerçekleştirmek için birbirine ihtiyaçları var”  denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.