Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Hong Kong Havaalanındaki Şiddete Kınama

Çin merkezi hükümetinin Hong Kong Özel İdari Bölgesi İrtibat Ofisi, eylemcilerin Hong Kong Uluslararası Havaalanı'nda Çin'in ana kesiminden iki kişiyi dövmesini öfkeyle karşıladıklarını ve olayı sert bir dille kınadıklarını açıkladı.

İrtibat Ofisi tarafından konuyla ilgili olarak bugün yapılan açıklamada, eylemcilerin Hong Kong Uluslararası Havaalanı'nda dün düzenlediği yasa dışı gösterinin havaalanının işleyişini felce uğrattığı belirtildi.

Protestocuların farklı uyruklu ve cinsiyetli yolculara, hatta hastalara ve çocuklara saldırdıklarına işaret edilen açıklamada, söz konusu girişimlerin yolcuların hak ve çıkarlarına zarar verdiği gibi Hong Kong'un itibarını da olumsuz etkilediği kaydedildi.

Aşırıcı protestocular dün akşam saatlerinde havaalanında röportaj yapan "Global Times" muhabirini ve transfer uçuşu bekleyen bir Shenzhenlı yolcuyu dövdü ve olay yerine ulaşan polislere saldırdı.

Yaşananların öfke verici olarak nitelendirildiği açıklamada, bu girişimlerin dünya basınına yönelik bir meydan okuma ve hakaret olmakla beraber basın özgürlüğünü de ciddi şekilde çiğnediği vurgulandı.

Açıklamada, havaalanındaki şiddet eylemlerinin insan haklarını da ihlal ettiğine, uygar toplumun kırmızı çizgisini aştığına ve terörist faaliyetlerden bir farkı olmadığına dikkat çekildi.

İrtibat Ofisi, ilgili taraflarla birlikte Hong Kong'da bulunan Çin'in ana kesiminden vatandaşların can güvenliğini sağlayıp yasal haklarını koruyacaklarını ve Hong Kong polisinin eylemcileri kanunlar doğrultusunda cezalandırmasını desteklediklerini ifade etti.

Çin Devlet Konseyi Hong Kong ve Makao İşleri Ofisi de açıklama yaparak söz konusu şiddet olayını sert bir dille kınadı.

Anahtar Kelimeler:
çinKınamaHong Kong
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.