Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN

Hong Kong Havalimanı'nda Güvenlik Tedbirleri Artacak

Hong Kong Havalimanı İdaresi, son beş gündeki yasa dışı gösteriler nedeniyle yaklaşık bin uçuşun iptal edilmesi sonrası Hong Kong Uluslararası Havalimanı'ndaki terminallerde yeni güvenlik tedbirleri alınacağını açıkladı.

İdareden dün yapılan bir başka açıklamada, havalimanındaki rutin işleyişi yasa dışı yollarla engelleme girişimlerinin yerel mahkemenin kararıyla geçici olarak yasaklandığı duyurulmuştu.

Öte yandan, Hong Kong merkezli havayolu şirketi Cathay Pacific, dün iki pilotun sözleşmesini iptal ettiklerini doğruladı. Şirketin açıklamasında, bir pilot hakkında yasal takibat bulunduğu, diğer bir pilotun ise 12 Ağustos günü CX216 sefer sayılı uçuşta şirkete ait bilgileri kötüye kullandığı ifade edildi.

Şirket, ayrıca Hong Kong Özel İdari Bölgesi Amiri Carrie Lam ile Hong Kong yönetimi ve polisinin kanun ve düzeni koruma çabalarını kararlılıkla desteklediklerini vurguladı. Diğer yandan, Hong Kong polisi dün havalimanında yasa dışı miting düzenlemeyi planladıklarından şüphelenilen ve yaşları 17-28 arasında değişen beş kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Hong Kong Limanı'nda girişte kontroller başladı
 
Hong Kong Havalimanı İdaresi, Hong Kong Uluslararası Havalimanı'nda yolcu terminalinde giriş-çıkış kontrolleri uygulanmaya başlandığını açıkladı. İdare, yalnızca 24 saat içindeki uçuşlar için gidiş bileti veya biniş kartı ile geçerli turizm belgelerini sağlayan yolcuların terminal binasına girebildiğini bildirdi. İdare, dün mahkeme kararı gereği herhangi bir kişinin havalimanında izin verilen alanlar dışında protesto veya mitinge katılmasının yasaklandığını duyurmuştu.

Anahtar Kelimeler:
Hong Kong
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.