Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

İnfak Yardım Ekibi Arakan'dan Döndü

Bangladeş'te bulunan Arakanlı mültecilere Aydın’dan toplanan yardımları ulaştırmak için 18 Haziran’da yola çıkan Türk sivil toplum kuruluşu İnfak Derneği'nin Aydın İl temsilciliği Ekibi Aydın'a döndü.

Ekip adına açıklama yapan İnfak Derneği Aydın İl Temsilcisi Bilal Aycan, İnfak Derneği olarak Myanmar'daki zulümden kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için 2016 yılı Ramazan çalışmaları kapsamında 18 Haziran 2016’da Bangledeş'e gittiklerini, Bangladeş’te Co'x Bazar'daki Arakan mülteci kamplarında Ramazan ayı içerisinde Aydın'dan toplanan yardımlar sonucu, toplamda 600 aileye gıda dağıtımı yapıldığını bildirdi.

Ancak bu yardımların yetersiz kaldığını, yardımların devamı için de yapılacak desteklere her zaman ihtiyaç olduğunu dile getiren Aycan, Ramazan yardımı dışında ayrıca aynı bölgede zekat ve fitre dağıtımı yaptıklarını, İnfak Derneği olarak şu ana kadar Arakan-Bangladeş bölgesinde 6 su kuyusu açtıklarını ve 15 su kuyusunun da Ramazan ayından sonra bölge tespiti yapılıp açılışının yapılacağını söyledi.

Myanmar hakkında da bilgi veren Aycan, kamplarda "vatansız ve kimliksiz" yaşamaya çalışan, İslam coğrafyasının 40 yıldır kanayan yaralarından birisi olan Arakan'da okula gitmenin, evlenmenin ve çocuk sahibi olmanın kesinlikle yasak olduğunu, Arakan’lı Müslümanların yaşamak için gerekli olan tüm haklarının ellerinden alındığını belirtti.

Aycan, son olarak 2016 yılı kurban çalışmalarına şimdiden başladıklarını, bu yıl 5 ülkede kurban organizasyonu düzenleyeceklerini belirterek, yardım elini uzatmak isteyen tüm hayırseverlere yardım ve dua çağrısında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.