Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Iraklı Komutan: Musul Operasyonlarında 25 Binden Fazla Militan Öldürüldü

Irak Ortak Operasyonları Komutanlığı’na bağlı Ninova Operasyonları Komutanı Korgeneral Abdül Emir Yarallah, Musul operasyonları sırasında 25 binden fazla militanın öldürüldüğünü söyledi.

Ninova ilinin en büyük kenti olan Musul’u kurtarmak için son dokuz ayda yürütülen operasyonlara komutanlık eden Korgeneral Yarallah, dokuz aylık dönemde öldürülen 25 binden fazla militan arasında 450’den fazla intihar saldırganının da bulunduğunu belirtti.

Irak medyasına göre, Korgeneral Yarallah, Irak güçlerinin militanlara ait 130 adet insansız hava aracını düşürdüğünü ve bin 500’den fazla aracı tahrip ettiğini de anlattığı açıklamalarında, Ortak Operasyonlar Komutanlığının operasyonlar sırasında 100 binden fazla hükümet askeri ve milis ile savaştığına dikkat çekti.

Irak ordusunun yürüttüğü savaşın zorluklarına “Irak ordusu, dünyada hiçbir ordunun yapmadığını yaptı" sözleriyle vurgulayan Komutan, “IŞİD’in artık sadece aralarında Telafer’in de bulunduğu üç bölgede varlık gösterdiğine” işaret ederek bu üç bölgenin geri alınmasından sonra Ninova ilinin tamamen kurtarılmış olacağını da ifade etti.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.