Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

İran Fransa'ya Kızdı

Fransa Dışişleri Bakanı Yves Le Drian’ın İran’ın balistik füze programı ve Ortadoğu ihtilaflarındaki rolüne ilişkin görüşmelerden “kaçınamayacağı” açıklamasına Tahran’dan sert tepki geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Le Drian’ın sözlerini eleştirirken “İslam Cumhuriyeti, bazı ülkelerin yanlış algıları ve bilgisizliğinden kaynaklanan yersiz kaygılar konusunda net ve şeffaf tutumunu defalarca açıkladı” dedi.

"İran'ın Bölgesel Politikası Barış ve Güvenliği Doğrultusunda"

Tasnim News’a göre, Behram Kasımi ayrıca “İslam Cumhuriyeti asla diyalog ve müzakereden korkmadı ve buna inandığını gösterdi” sözlerini de kullandığı açıklamalarında şunları da söyledi:

“Dünya ve Fransız devlet adamları, İran’ın bölge politikasının bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliği ile terör ve aşırılıkla mücadele doğrultusunda olduğunu çok iyi biliyor.”

ABD Yönetiminin çekildiği 2015 İran nükleer anlaşmasına taraf ülkelerinden biri olan Fransa’nın dışişleri bakanının ifadelerinin Avrupa ülkelerinin anlaşmayı kurtarmak için çaba gösterdikleri bir dönemde geldiğine dikkat çekiliyor.

Anahtar Kelimeler:
OrtadoğuNükleer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.