Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem palandöken Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi facebook Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

İsrail'de Filistin Bayrağı Yasaklanacak Mı?

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Partisince parlamentoya (Knesset) sunulacak bir tasarı ile gösterilerde Filistin ve İsrael’e “düşman” devletlerin bayraklarının yasaklanması amaçlanıyor.

Jerusalem Post gazetesine göre, Likud üyesi Anat Berko tarafından hazırlanan tasarı, yaz tatilinin sona ermesinin ardından Knessed’e sunulacak. Tasarının kabul edilmesi durumda gösterilerde Filistin bayrağının taşınması yasaklanacak.

Tasarının iki hafta önce Tel Aviv’teki Rabin Meydanı’nda düzenlenen bir protesto gösterisinde Filistin bayraklarının dalgalandırılması ve İsrail karşıtı sloganların atılmasına bir yanıt olduğu belirtiliyor.

Gazete, tasarıda yasağı ihlal edenlerin bir yıla kadar hapis cezasının öngörüldüğünü belirtirken, cezanın İsrail bayraklarına izin vermeyen "düşman" devletlerin bayraklarına da uygulanacağına dikkat çekiyor.

Bu arada, tasarıyı hazırlayan Anat Berko “düşmanların bayrakları, kamu alanlarında tölere edilmemeli. Buna izin verilemez” derken Netanyahu hükümetinin girişimine destek vermesi ve tasarının Knesset’ten geçmesini hızlandırması beklentisini de dile getirdi.

Buna karşın bu çabaya sert tepki gösteren, İsrail’deki dört Filistinli partinin ittifakı olan Ortak Liste’nin Knesset üyeleri, tasarı için “ırkçı, korkak ve Filistin kimliğini gizlemeyi amaçlayan” bir girişim olarak nitelerken çabanın başarılı olmayacağını da söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.