Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

İsrail Uçakları 15 Hamas Hedefini Vurdu

İsrail savaş uçaklarının gece sırasında Gazze’de 15 Hamas hedefini vurduğu bildirildi.

İsrail Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait 15 hedefi vurduğunu duyururken, baskınların Cumartesi akşamı Gazze’den İsrail’in güneyindeki yerleşim merkezlerine karşı atılan havan toplarının misillemesi olarak gerçekleştiğini belirtti.

“HAMAS AĞIR BİR BEDELİ ÖDEMEYİ SÜRDÜRECEK”

Gazze’den ayrıca sınır duvarına zarar verme ve İsrail içindeki tarlaları ateşe vermek amacıyla yanan uçurtmalar havalandırıldığının kaydedildiği açıklamada “Hamas’ın terör yolunu tercih etmeye devam edip Gazze halkının zorluklarını çözmezse ağır bir bedeli ödemeyi sürdürecek ve bu bedel gerektiği ölçüde ağırlaşacak” ifadeleri de kullanıldı.

Sözcü, Hamas’ın İsrail’e bir roket atma girişiminin misillemesi olarak da İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait saldırı helikopterlerinin bu sabah erken saatlerinde Hamas’ın deniz gücüne ait beş hedefi vurduğunu da bildirdi.

Açıklamayı yansıtan Jerusalem Post gazetesi de, saldırıların sonucunda bir zayiat bildirilmediğine de dikkat çekti.

“BASKINLAR EVLERE ZARAR VERDİ, KORKU YARATTI”

Bu arada, Filistinli medya ise İsrail savaş uçaklarının saldırılarını duyurdukları haberlerinde, baskınların evlere de zarar verdiğini ve halk arasında korku yarattığını belirtti.

İsrail savaş uçaklarınca atılan üç füzenin Gazze’nin kuzeyindeki El Vaha bölgesindeki bir hedefi vurduğu, bir hedef bombalanırken de yakınlarındaki evlere kısmen zarar verildiği kaydedildi. 

Baskınların sırasında bombalanan hedeflerin arasındaki da Gazze Şeridi’nin ortasında Gazze Santralı’nın yakınlarındaki bir hedef ile Han Yunus ve Refah kentlerindeki de tesisleri bulunduğu bildirildi.

“SALDIRILAR, ATEŞKESİN İHLALİ”

Haberlerde, İsrail'in hava baskınlarının, “geçen hafta Mısır’ın arabuluculuğu ile geçen hafta İsrail ile Gazze’deki örgütler arasında sağlanan ateşkesin bir ihlali oluşturduğu” vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.