Öne Çıkanlar sinema audi city istanbul'da açıldımı alerjik astım attığım mesaj görülmesin jeoloji vizyon ebay mars bebek sallamak doğru mu Aubameyang feribot seferleri iptal oldu Atom tedavisinden sonraki süreç nedir

Kotzias: Türkiye İle Bağları Güçlendirmek İstiyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, “Türk savaş uçaklarının Yunan hava sahasını sık sık ihlal ettiğini” iddia ederek “bunun Ege Denizi’deki bir askeri kaza riskini arttırdığını” savundu. Buna karşın Kotzias, Atina’nın Türkiye ile bağları güçlendirmek istediğini söyledi.

Yunan devlet televizyonuna konuşan Nikos Kotzias, Kathimerini gazetesince yansıtılan açıklamalarında, “Türk savaş uçaklarının sık sık Yunan hava sahasını ettiğini” öne sürerken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk ordusunda gerçekleştirilen ihraçların ardından Türk savaş uçaklarının bazan “tercübesiz pilotlar” tarafından kullanıldığı savını da dile getirdi.

“DİPLOMATİK BAĞLARI GÜÇLENDİRİP İLETİŞİM KANALLARINI İYİLEŞTİRMELİYİZ”

Buna karşın Atina’nın Türkiye ile bağları güçlendirmek istediğini de ifade eden Kotzias, “aramızdaki diplomatik bağları güçlendirip iletişim kanallarını iyileştirmezsek bir kaza veya hata olasılığı daima olur” sözlerini kullandı. Kotzias, Atina’nın “sakin” olduğunu ve “sabır gösterdiğini” de belirtti.

Öte yandan Yunan Bakanı, Türkiye’nin “demokratik kural ve ilkelere bağlı olmaya devam etmesi koşuluyla Ankara’nın AB sürecini desteklemeye devam ettiklerini” de söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.