Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Lavrov: Türkiye ve İran İle Ortak Mekanizmalar Üzerinde Çalışıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,  Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye’de ateşkesi ihlal edenlere de tepki verecek ortak mekanizmalar üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının ardından konuşan Lavrov, "Türkiye ve İran ile ortak mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz. Bu mekanizmalar sadece ateşkes ihlallerini tespit etmeyecek, aynı zamanda da bu ihlallere tepki gösterecek" dedi.
Astana'daki çalışmalar çerçevesinde Suriye'deki duruma istikrar kazandıracak bir anlaşma hazırlığı yapıldığını da kaydeden Lavrov, anlaşmada ateşkese katılan bölgelerin, Suriye topraklarındaki militanlardan kurtulmaya yardımcı olacak yerleşim birimleriyle birleşmesinin öngörüldüğünü aktardı.

“ESAD’IN KOLTUĞUNDAN İNMESİ ÖNGÖRÜLMÜYOR”
Öte yandan Lavrov, Suudi Arabistan destekli Yüksek Müzakere Komitesi'nin (HNC) Suriye'de çözüme yönelik temel alanlarda “adım atmaktan kaçınmakla" suçladı.
HNC'nin "yeni anayasa, seçimler ve terörle mücadele konularında adım atmaya yanaşmadığını" belirten Lavrov, "HNC'li temsilciler, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın koltuktan inmesi dışındaki tüm konuları reddediyor. Ancak Esad'ın koltuktan inmesi öngörülmediği gibi, BM Güvenlik Konseyi kararında da yasaklandı" hatırlatmasında bulundu.
Lavrov’un açıklamalarını yansıtan Sputnik,  Suriye’ye ilişkin Astana'daki 4. tur toplantılarının 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilmesi beklendiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.