Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Mattis: Türkiye’nin Meşru Çıkarları Var Ancak SDG’yi Bir Kenara İtmeyiz

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ülkesi ile Türkiye arasında varılan ve YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Menbiç’ten çekilmesini öngören anlaşmaya ilişkin Türkiye'nin kaygılarını gidermeye çalıştıklarını ancak SDG'yi de "bir kenara itmeyeceklerini" söyledi.

NATO Savunma Bakanları toplantısı için Brüksel’e giden Mattis, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarda Menbiç anlaşmasına da değindi. DW Türkçe’ye göre, Jim Mattis "Türkiye'nin meşru menfaatleri için bir yol bulmak zorunda olduklarını" ancak SDG’yi de "bir kenara itmeyeceklerini" ifade etti.

Mattis, Türkiye ile Menbiç konusunda yapılan görüşmelerin ABD'nin SDG ile bölgede yürüttüğü operasyonları etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzerine Mattis, SDG'nin  “IŞİD'i sahada yenen tek örgüt olduğunu, IŞİD'in de halen tamamen yenilmediğini bu nedenle IŞİD'e karşı sürdürülen operasyonların kritik önem taşıdığını” kaydetti.

Türkiye'nin “kaygılarını gidermeye çalışırken diğer yandan da IŞİD'i yenmeye çalıştıklarını” belirten ABD Savunma Bakanı, bunun "çok zor bir iş" olduğunu vurgularken "Ama bunu yapıyoruz. Çalışıyoruz. Ve bunu Türkiye'ye karşı değil, Türkiye'yi sayarak yapıyoruz” dedi.

Haberde Mattis’in Brüksel'deki toplantılar sırasında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile de bir araya geleceğine de dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.