Meclisteki Kavga İngiltere'den Duyuldu

TBMM’de yaşanan kavgayı duyuran yabancı medya organlarından BBC, “Dokunulmazlık görüşmelerinde tekme ve yumruklu kavga” ifadelerine yer verdiği haberinde kavgayı, “Çıkan kavga sırasında milletvekillerinin masaların üzerine çıkarak birbirlerine tekme ve yumruk attığı görüldü” diyerek okuyucularına duyurdu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Dokunulmazlık görüşmelerinde tekme ve yumruklu kavga” başlığıyla verdiği geniş haberinde  dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşmelerin TBMM Anayasa Komisyonu'nda kavgayla başladığına dikkat çekerek “AKP ve HDP milletvekilleri arasında çıkan tekmeli ve yumruklu kavga nedeniyle görüşmeler Pazartesi gününe ertelendi” açıklamasını yaptı.

Komisyonun sabahki oturumunda HDP milletvekillerinin daha geniş bir salona geçilmesi talebinin reddedildiğini kaydeden BBC,  “Çıkan arbede sonrası ara verilen görüşmelerin, danışmanların ve basın mensuplarının çıkarılmasının ardından yeniden başladığını” anlattı.

“Çıkan kavga sırasında milletvekillerinin masaların üzerine çıkarak birbirlerine tekme ve yumruk attığı görüldü” denildiği haberde kadın milletvekillerinin de arada kaldığı kavganın büyümesi üzerine yine ara verilen görüşmelerin ertelendiği kaydedildi.

Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerin tamamlanmasının ardından teklifin önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na geleceğini, teklifin akıbeti de, Genel Kurul'da netleşeceğini söyleyen BBC, şöyle devam etti:

“Teklife Genel Kurul'da, 330 ile 367 arasında oy çıkması halinde, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilecek.  Erdoğan bu durumda önce, değişikliği bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e gönderebilir ya da referanduma sunulması kararı verebilir.

Anahtar Kelimeler:
TbmmIngiltereBbc
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.