Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth

Müslüman Kadınlar Gücüne Güç Katıyor

Bu yıl Malezya’da ilki gerçekleştirilen Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı, tüm dünyadan birçok güçlü ve başarılı Müslüman kadını bir araya getirdi.
Müslüman kadınların hayatın içinde daha çok söz sahibi olmaları için el birliği yapılan Zirve’de sorunlar dile getirilirken, pek çok değerli çözüm üretiliyor.

23 Eylül'de Malezya’da başlayan ve bugün sona erecek olan ilk Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarı, 100 ülkeden 5 binden fazla katılımcının iştirakiyle devam ediyor. Tüm dünyadan güçlü ve başarılı Müslüman kadınları, siyasetçileri, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren Zirve, kadınların sorunlarına ve güçlü yönlerine dikkat çekiyor. Müslüman kadınların dünya barışının inşası ve kadınları güçlendirmedeki rolü üzerinde önemle duruluyor. 

Dünya İslam Forumu, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ve TASAM işbirliği ile düzenlenen Kadınlar Zirvesi’nde bir günün “Dünya Müslüman Kadınlar Günü” olarak kabul edilmesi planlanıyor. Ana teması “Müslüman Kadın - Pamuk gibi Yumuşak, Demir gibi Güçlü” olarak belirlenen Zirve, kadınların inisiyatif kazanması adına dünyada alanında başarılı Müslüman kadınları bir araya getirerek deneyimlerini ve fikirlerini paylaşmaları için bir platform oluşturdu. Bu bağlamda, “Kadın ve Girişimcilik”, “Genç Kadın Liderler”, “Kadınların Eğitimle Güçlendirilmesi”, “Modern Müslüman Kadın: Ayşe ve Külkedisi” gibi başlıklar konuşuluyor.



Müslüman kadınların iş gücüne katılmasının önemine inanan  ve Müslüman kadınların moda endüstrisinde daha fazla söz sahibi olmalarının ekonomiye katkısını önemseyen Modanisa, Zirve’nin stratejik partneri oldu. Türkiye’nin ilk ve dünyanın en büyük modern muhafazakâr giyim sitesi Modanisa, Zirve’nin misyonuyla aynı vizyonu paylaşarak; kadınların her alanda güç kazanmalarını ve global arenada söz sahibi olmalarını destekliyor. Bu nedenle Zirve’nin büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

‘MUHAFAZAKAR MODA KADINLARI GÜÇLENDİRİYOR’



Modanisa Uluslararası İlişkiler Müdürü Franka Soeria, zirvede yaptığı konuşmada kadınlara ve muhafazakar modanın gelişimine Modanisa olarak verdikleri desteğe değindi. “Her ay 9 milyondan fazla kadının ziyaret ettiği modanisa.com ile Müslüman kadınlar istedikleri ürünlere ulaşırken dünyanın dört bir yanından Müslüman kadın tasarımcılar da milyonlarca kadına ürünlerini modanisa.com sayesinde ulaştırıyorlar. Müthiş bir potansiyele sahip bir ekosistemden bahsediyoruz. Uluslararası işbirlikleri ile de çok kısa sürede çok daha büyük hacimlere ulaşacağımıza inancımız tam.” İlki bu yıl gerçekleşen Uluslararası İstanbul Modest Fashion Week’in yapılmasına katkı sağlayan ve kadın girişimcilere fırsatlar sunulduğunu hatırlatan Soeria, modanisa.com’da yer alan marka sahipleri ve tasarımcıların önemli bir bölümünün kadın olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında modanın ekonomik ve sosyal gücüne değinen Soeria, “Muhafazakar moda kadınları güçlendirirken birçok kadın girişimci yaratıyor. Müslüman kadınlar, özellikle de ihtiyaçların ve taleplerin farkındalar. Batı ülkelerindeki pek çok Müslüman kadın kendi markasını yaratmaya başladı, çünkü istedikleri pek çok ürünü bulamıyorlar. Kadın girişimciler geliştirdikleri yeni ürünlerle muhafazakar giyim konusundaki sorunları çözüyor. Buna örnek olarak tesettür mayo ve eşofman, serin tutan başörtüsü, ferace ve tunikleri gösterebiliriz. Muhafazakar modanın yenilikçi ürünlerine bir diğer örnek ise başörtüsü ve bonenin birlikte kullanıldığı hazır türban. Muhafazakar moda Müslüman kadınların daha farklı ürünler bulmasına, günlük hayatında daha rahat seçimlere erişmesine olanak verdi ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerine imkan sağladı. Artık Müslüman kadınlar günlük hayatta veya iş hayatında yaşam tarzına uygun kıyafetler bulma konusunda problem yaşamıyor” dedi.

Etkinlik sayesinde Malezya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendiğine dikkat çeken Soeria, ekonomik anlamda da önemli bir noktaya dikkat çekti: “Malezyalı kadınlar yeniliklere çok açık ve Asyalı Müslüman kadınlar Türk tasarımlarını çok seviyor. Bu, Türk ekonomisi için oldukça önemli bir fırsat. Güneydoğu Asya pazarını keşfetmenin tam zamanı, çünkü burada müthiş talep ve potansiyel var.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.