Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Netanyahu Hakkında Dava Açılması ‘Çok Reel Bir Senaryo’

İsrail’de hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle geçen hafta yine polis tarafından sorguya çekilen Başbakan Binyamin Netanyahu’ya ilişkin yargı sürecinin 2019 yılında başlanması olasılığının yüksek olduğu ifade ediliyor.

Jerusalem Post gazetesi, eskiden Netanyahu’ya yakın olan İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit’in “yüksek sesle söylemezse bile” gelecek yılda “Dava 4000” olarak da bilinen “Bezeq” dosyasına ilişkin olarak Netanyahu hakkında dava açma niyetini açıklaması olasılığının yüksek olduğunu düşünüyor.

İstifa Eder Mi?

Böyle bir adımın Netanyahu’nun “istifa etmesini gerektirip gerektirmeyeceğine” ilişkin tartışmayı başlatayacağına, istifasının da hükümetin düşmesine neden olacağına dikkat çeken gazete, gelişmelerin Netanyahu hakkında hazırlanabilecek iddianamedeki suçlamaların niteliğine bağlı olabileceğini ifade ediyor.

Gazete, Netanyahu’nun birden fazla vakada rüşvet ile suçlanması olasılığının geçtiğimiz aylara göre arttığını belirttiği haberinde, böyle bir durumda bile Netanyahu’nun nasıl görevini bırakacağı meselesinin karmaşık olduğunu vurgularken Mandelblit’in bizzat başbakanın görevinden uzaklaştırılmasını istemesi olasılığının çok küçük olduğunu öğrendiğini söylüyor.

Buna karşın iki eski Yüksek Mahkeme Başkanı Aharon Barak ve Meir Shamgar’ın ise hakkında dava açılan bir başbakanın görevini bırakması gerektiğini söylediklerine dikkat çeken gazete, belki Mandelblit’in, başbakanın istifasını istemek yerine onu görevinden ayrılmaya ikna edebileceğini düşünüyor.

Haberde Mandelblit’e yakın kaynaklara atfen Mandelblit’in esasen medyaya rüşvet meselesi olan “Bezeq” dosyasındaki Netanyahu aleyhindeki kanıtları çok açık olarak gördüğü belirtiliyor. Bu dosya ve “Dava 1000” olarak bilinen Netanyahu hakkındaki diğer bir dosya ile ilgili iddianamenin hazırlanmasının “çok reel bir senaryo” olduğu da vurgulanıyor.

Bunun nedeni olarak da her iki dosyanın, Netanyahu’nun, kendisine yararların sağlanması karşısında özel muamele isteyen zengin ve güçlü şahsiyetler ile iddia edilen “yozlaşmış ilişkileri” ile ilgili olması gösteriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.