Öne Çıkanlar palandöken gündem tbmm chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi çin kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi

Pekin Uluslararası Otomotiv Fuarı, Üreticiler için Umut Oldu

Korona virüs nedeniyle beş ay ertelenen, Beijing Uluslararası Otomotiv Fuarı, 26 Eylül Cumartesi günü görkemli bir açılışla otomobil tutkunlarına kapılarını açtı. Korona virüs tedbirleri çerçevesinde giriş biletleri, izdihamı engelleme amacıyla sınırlı sayıda tutuldu. Fuar, ayrıca alanında bu yıl organize edilen ilk etkinlik oldu.


 
10 gün sürecek olan fuarda, yabancı üreticilerin önemli bir kısmı, uluslararası seyahatlere getirilen kısıtlamalar nedeniyle, yeni model sunumlarını sanal ortamda gerçekleştirdi.
 
Bu fuar, BMW'nin Çin'deki temsilcisi olan Jochen Goller'in yaptığı konuşmaya göre, otomobil endüstrisi için bir "umut simgesi" niteliğinde.
 
Çin otomobil endüstrisi, tüketicilerin evlerinde kalmak zorunda oldukları ve ekonominin salgını frenlemek için neredeyse durdurulduğu geçen Şubat ayında satışların yüzde 80 oranında düşmesinin ardından, canlanma belirtileri göstermeye başladı. Nitekim satışlar, zor geçen ilk yarıyılı takiben geçen ay, Çin Otomobil Üreticileri Federasyonu'nun açıklamasına göre, yüzde 8 oranında arttı.  

Cumartesi günü, 82 tanesi dünyaya ilk kez gösterilen 800 kadar araç tanıtıldı. Otomobil üreticileri, piyasadan pay kapabilmek ve pandemiden etkilenmiş olan sektörde tüketicilerin ilgisini uyandırabilmek için kıyasıya yarıştı. Bu yıl içerisinde satışların, küresel düzlemde yüzde 20 oranında düşmüş olacağı tahmin edilmekte. Ancak S&P Ajansı, önümüzdeki iki yıl içinde 2019 öncesi hacimleri yakalayacak tek piyasanın Çin piyasası olması beklentisi içinde. 
 
Elektrikli otomobiller, Çin'deki fuarın başlıca çekici unsurlarından. Beijing bu sektörü teşvik ediyor ve tüm araçlar içinde elektrikle çalışan otomobil oranını, 2025 yılına kadar yüzde 25'e çıkarmayı hedefliyor. Çinli elektrikli araç firmaları yatırımcıların ilgisini daha çok çekmeye başladı. Nitekim gelecekteki Tesla modelini tanıtan sergi alanı, tıpkı bu yıl Birleşik Devletler ‘de borsaya giren XPeng ve Li Auto gibi, kalabalıkları çekiyor. 
 
Öte yandan, çok tanınmış ve yerleşik markalardan Volkswagen ve BMW, Çin'de üretilecek olan tam elektrikli modellerle ilgili olarak geleceğe ilişkin projelere yönelik çalışmalara başladı. Çin'de otomobil satışlarının, ikinci yarıyıldaki toparlanma sinyallerine karşın, bu yılın genelinde, yüzde 9 düşmesi bekleniyor. Ancak temiz enerjiyle çalışan araç satışlarının, S&P tahminlerine göre, ikinci yarıyılda yükseleceği düşünülüyor. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.