Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Peskov: Putin Ve Erdoğan Tahran’da İkili Görüşme Yapacak

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov,  7 Eylül'de Üçlü Zirve için İran’ın başkenti Tahran'a gidecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ikili görüşme yapacağını açıkladı.

Moskova’da basın toplantısı düzenleyen Peskov, bir soru üzerine Üçlü Zirve’nin Tebriz kentinde değil Tahran’da yapılacağını belirtti. Peskov şunları söyledi: 

 "İran tarafından Tahran seçeneğine yeniden dönüldüğü bilgisini aldık. Dolayısıyla üçüncü zirve için Tahran'da hazırlık yapılıyor. Dolayısıyla Erdoğan ve Putin'in üçlü zirveden istifade ederek ikili görüşme yapmasını beklemek son derece doğal.”

"Geleneksel Konular"

Dimitri Peskov, Putin-Erdoğan görüşmesinde hangi konuların gündemde olacağı sorusu karşısındaysa "Geleneksel konular" demekle yetindi. 

Sputnik ise “Türk basınında çıkan haberlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasındaki zirvenin Tebriz kentinde yapılacağı yazılmıştı. Ancak daha sonra zirvenin başkent Tahran'a alındığı basına yansımıştı” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.