Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi İdlib AİLE

Putin: IKB’ye Petrol Ambargosunun Uygulanacağını Sanmıyorum

Rusya’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimince düzenlenen bağımsızlık referandumuna ilişkin tavrı merak konusu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Türkiye'nin IKBY'den petrol akışının kesilebileceğine ilişkin uyarıları ile ilgili olarak petrol akışının kesilmesinin petrol fiyatlarını artıracağını belirterek, "Benim düşünceme göre bu kimsenin çıkarlarına uygun değil. Yapılan çağrıların durumu alevlendirmemesi gerekiyor” dedi.

Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası'nın ana oturumunda, IKBY'nin 25 Eylül’de düzenlendiği referanduma ilişkin bir soruyu yanıtlayan Putin,   Rusya'nın bakışına ilişkin olarak "Kürt halkıyla tarihsel olarak iyi ilişkileri var. Bu sürece karışmıyor, hiçbir şeye karşı kışkırtmıyor, kimseyi de bir şeye itmiyoruz. Irak Kürdistanı etrafındaki tartışmalar konusunda durumu alevlendirmemek için gerekli olan her şeyin yapılması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

REFERANDUM TÜRKİYE, IRAK VE SURİYE İÇİN "ÇOK HASSAS BİR KONU"

Sputnik'e göre, Vladimir Putin, tarafların birbirlerine ulaşıp herkes için kabul edilebilir bir çözüm bulmasını istediği açıklamarında bağımsızlık referandumunun Irak'ın iç meselesi olduğunu, Türkiye, İran ve Suriye için çok hassas bir konu olduğunu da anladıklarını belirtti.

Bu arada, Putin Türkiye'den IKBY'den petrol akışının kesilebileceğine ilişkin yapılan uyarıların uygulanması halinde bunun Erbil'i ne derece etkileyeceği şeklindeki soru üzerine ise şunları söyledi:

"Petrol akışının kesilmesi küresel enerji piyasalarına da yansır, petrol fiyatları artar. Fakat benim düşünceme göre bu kimsenin çıkarlarına uygun değil. Yapılan çağrıların durumu alevlendirmemesi gerekiyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.