Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Putin’den Trump’a İran Ve Kuzey Kore Uyarısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran nükleer anlaşmasından çekilen ve Kuzey Kore ile zirveyi iptal eden ABD Başkanı Donald Trump’ı uyardı.

Putin, Rusya’yı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Trump'ın, İran'ın nükleer programına ilişkin 2015'te imzalanan uluslararası anlaşmadan çekilmesini eleştirdi.

Sputnik’e göre, Trump'ın çekilme kararı hakkında Putin, "Anlaşmadan çekilmenin dayanağı nedir? Bunun içler acısı sonuçları olabilir" şeklinde konuştu.

"KİM JONG-UN ÖNCEDEN SÖZÜNÜ VERDİĞİ HER ŞEYİ YAPTI”

Vladimir Putin, bir soru üzerine de Haziran’da yapılması beklenen Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki zirvenin ABD tarafından iptal etmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Kim Jong-un önceden sözünü verdiği her şeyi yaptı. Kuzey Kore lideri, (Punggye-ri) nükleer deneme tesisindeki tünel ve mayınları bile patlattı. Bunun ardından görüşmenin ABD tarafından iptal edildiğini öğrendik" dedi.

ABD ile Kuzey Kore arasındaki diyalogun yeniden başlayacağını ve görüşmenin gerçekleşeceğini umduklarını belirten Putin, Trump ve Kim görüşmedikçe Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması hedefinin gerçekleşemeyeceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.