Rıza Sarraf: " Yargıç Berman FETÖ ile Bağlantılı"

ABD’de dolandırıcılık, sahtekarlık ve kara para aklama gibi ağır suçlamalarla yargılanan İran kökenli Türk işadamı Rıza Sarraf davasında yeni gelişmeler yaşandı. Sarraf’ın, avukatları aracılığıyla mahkeme hakimi Richard Berman’ın FETÖ ile bağlantılı olduğunu ve “tarafsızlığını yitirdiği” iddiasıyla davadan çekilmesini istediği bildirildi. 

Sarraf davasını çok yakından izleyen Amerika’nın Sesi (VOA), New York’ta devam eden dava sürecinde savunma makamından beklenmedik bir hamle geldiği belirtilirken “Sarraf’ın avukatlarının imzasıyla dava dosyasına giren yeni dilekçede mahkeme hakimi Berman’ın tarafsızlığını yitirdiği iddia edildi” dedi.

Berman'ın Katıldığı Sempozyum FETÖ ile İlişkili

Hakim Berman’ın, Türkiye’de ‘FETÖ’ ile bağlantılı olduğu iddia edilen Yüksel Karkın Küçük (YKK) hukuk firması tarafından İstanbul’da düzenlenen bir hukuk sempozyumunda Sarraf davasıyla ile ilgili görüşlerini yeterince ortaya koyup taraf olduğu öne sürüldüğünü anlatan VOA, şunları söyledi:

“Savunma avukatları tarafından davanın düşmesi talebi üzerine 6 Eylül’de yapılacak mahkeme öncesi dava dosyasına giren 21 sayfalık dilekçe ile 240 sayfalık eklerinde, Türkiye’de 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi sonrasında bir çok gerçeğin ortaya çıkıp bir çok şeyin daha da netleştiği savunuldu. Hakim Berman’ın katıldığı sempozyumun ‘FETÖ’ ile ilişkisi olduğu öne sürüldü. Dilekçenin eklerinde çok sayıda gazete haberi delil olarak sunuldu.”

VOA’ya göre,  Sarraf’ın avukatlarının sunduğu dilekçede, mahkeme hakimi Berman’a hitaben şu ifadelere yer verildi:

“Siz bu sempozyumda görüşlerinizi açıkladınız. Türk medyasında fikir ve düşünceleriniz yayınlandı. Odak noktası Sarraf ve 17 Aralık komplosunun ardından hükümetin kararlarını eleştirmek ve itibarsızlaştırmak olan, 2014 yılının Mayıs ayında İstanbul’da YKK ve yerel bir Birleşmiş Milletler organizasyonu tarafından düzenlenen ‘Adalet ve Hukuk Devleti Sempozyumu’na‘ katıldınız."

Haberde Sarraf’ın savunma avukatları mahkemenin hakimi Berman’a hitaben yazdıkları dilekçede, 17 Aralık 2013’te, Sarraf’ın başını çektiği, Türkiye’de hükümete yakın bir çok üst düzey kişinin “skandal” bir şekilde tutuklandığı savunulduğu kaydediliyor. Dilekçede şöyle denildi:

“Bu skandal tutuklamalarla hükümet üyeleri rüşvet almakla suçlanmıştır. Türk hükümeti bu kararların ardında Pennsylvania’da yaşayan imam Fethullah Gülen’e yakın kişiler olduğunu saptamıştır. Bu sürecin ardından binlerce polis ve aralarında Sarraf’ın savcısının da olduğu kişiler görevlerinden alınıp ya başka görevlere atanmış ya da bu görevlerden el çektirilmiştir. Sarraf, 17 Aralık’ta tutuklanmış, Şubat 2014’te ise temize çıkıp serbest bırakılmıştır. Sizin İstanbul’da katıldığınız bu panelin odak noktası da bu kararların karşıtlığı olmuştur."


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.