Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Russia Today: Türkiye’nin Hedefi El Bab

Rusya devletine ait İngilizce kanalı Russia Today (RT),  “Türkiye, Suriye operasyonunu 300 elit komando ile takviye ediyor” başlığı ile verdiği haberde Türk askeri güçlerinin “24 Ağustos’ta İslam Devleti’nin sınırdaki mevzilerini hedeflemek bahanesi ile Suriye’nin Çine girdi. Ancak İslam Devleti savaşçıları yok edilirken Türk kuvvetleri, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin bir parçası olan YPG milisleri ile çatıştı” sözlerini kullandı.

TSK’nın “Fırat Kalkanı” operasyonunun 300 komando ile takviye edilmesi, Rus medyasının dikkatini çekti. Russia Today’de yer alan haberde, “Ankara, Suriye’de 5 bin kilometre karelik bir ‘güvenli bölge’yi oluşturma politikasını sürdürürken şu anda El Bab’ı ele geçirmek Türkiye’nin başlıca hedefi olmaya devam ediyor” denildi.

RT, devam eden Fırat Kalkanı Harekâtında çıkan çatışmada Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu’na  bin 800 kilometrelik bir alanı teröristlerden temizlemeye yardımcı olduğuna işaret etti. El Bab yakınlarında ÖSO’nun ( Özgür Suriye Ordusu) ilerleyişinin durdurulduğu belirtildi.

Buna karşın RT, “Ankara, Suriye’de 5 bin kilometre karelik bir ‘güvenli bölge’yi oluşturma politikasını sürdürürken şu anda El Bab’ı ele geçirmek Türkiye’nin başlıca hedefi olmaya devam ediyor. Kentin kontrol altına alınması,  YPG’nin  Afrin ve Kobani kantonları arasında bir koridor tesis etmesini de önleyecek”  dedi.
Haberde yıllarca Kürtlere destek veren ABD’nin ise Perşembe günü Türk sınırı boyunca bir Kürt koridorunu oluşturma niyetinin olmadığını söylediğine de dikkat çekildi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.