Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Rusya Halep’e Gözlemci Gönderilmesine Sıcak Bakmıyor

BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyelerinden  Fransa’nın Halep’ten tahliyesinin izlenmesi için BM tarafından Suriye’ye gözlemci gönderilmesi önerisine Rusya’dan açıklama geldi. BM Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin, Halep'ten tahliyelerin izlenmesi için Suriye'ye uluslararası gözlemci gönderilmesinin haftalar alacağını söyledi.

Gazetecilere konuşan Vitali Çurkin,  Batı'nın “insani felaket” olarak nitelediği durumun izlenmesi için Halep'e gözlemci gönderilmesi çağrılarına yanıt verdi. Çurkin "Gözlemcilerin gönderilmesi haftalar alabilir. Gözlemciler ne yaptıklarını, neyi gözlemlediklerini ve bu tür şeylerin nasıl gözlemlenmesi gerektiğini bilen eğitimli insanlar olmalı. Bunları 2-3 günde yapabileceğimizi düşünmek gerçekçi değil" ifadelerini kullandı.

Çurkin’in açıklamasını yansıtan Sputniknews,  haberinde Fransa’nın Suriye’ye gözlemci gönderilmesi çağrısını cuma sabah bir taslak halinde BMGK'ya sunduğuna dikkat çekti.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.