Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Rusya, Trump’ın WTO’den Çekilme Tehdidine Tepki Gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesine “adil davranmamakla” suçladığı Dünya Ticaret Örgütü’nden (WTO) çekilme tehdidine Rusya’dan tepki ve uyarı geldi.

Rusya Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Donald Trump’ın “kendisine çeki düzen vermemesi durumunda WTO’den çekilecekleri” ifadelerine tepki gösterdildi.

"ABD'li Şirketler Muhtemelen İzin Vermez"

“Kuralsız oyundan ABD ekonomisi de acı çeker. ABD’nin dünyanın en büyük ikinci ihracatçısı. Yabancı pazarlara girişleri için uygun ve istikrarlı koşullar isterler” diyen Bakanlığa göre, muhtemelen ABD’li şirketler, Beyaz Saray’ın örgütten çekilme tehditlerini yerine getirmesine izin vermez. Sputnik News’a göre, açıklamada şöyle devam edildi:

“ABD’nin, Avrupa Birliği, Çin ve diğer ülkeleri dahil,  en büyük ticaret ortaklarının hepsiyle ticaret anlaşmaları yapması gerekecek. Muhtemelen ABD müzakerecilerinin ‘pazarlığını’ yapmaya başaracakları anlaşmaların WTO çerçevesinde halen var olan anlaşmalardan daha iyi olmaz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.