Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Suriye Türkiye'yi BMGK'ye Şikayet etti

Suriye rejimi, Türkiye’yi yine BM Güvenlik Konseyi’ne yine şikayet etti. Suriye Dışişleri Bakanlığı, Pazar günü Humus kentinde gerçekleşen ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açtığı belirtilen iki bombalı saldırı üzerine BM Güvenlik Konseyi Başkanlığına iki mektup gönderdi. Mektuplarda Türkiye ve Suudi Arabistan’a ilişkin ağır suçlamalara yer verildi.

Sana haber ajansına göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı mektubunda Suriye’nin çeşitli bölgelerinde “sivilleri sistematik olarak vahşice hedef alan” terör eylemlerine dikkat çekerek “Hain eylemlerin Türkiye ve Suudi Arabistan rejimlerinin Suriye’deki krizin alevlendirilmesi ve daha fazla kanların akıtılmasında oynadıkları rolün deşifre edilmesinden duydukları rahatsızlığı yansıttığını” iddia etti. Bakanlık, iki ülkenin krizin siyasi çözümü yönündeki diplomatik çabaları da “sabote etme amacı taşıdığını” öne sürdü.  

Suriye mektupta,  BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyinin bu terör eylemlerini derhal ve şiddetle kınamasını talep ederken, "özellikle Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere terörü destekleyen tüm devletlere karşı cezalandırıcı ve caydırıcı etkin icraat kararlarının alınmasını" istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.