Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4

Telegraph: Türkiye ile Suriyeli kürtlerin çatışma riski artıyor

LONDRA(ANKA) –  Dağlıca saldırısının yankı bulduğu Batı basınında PKK’yla savaşın şiddetlenmesinin, “Suriye’de IŞİD’e karşı aynı saflarda olması gereken Türkiye’yle Suriyeli Kürt milisler arasında çatışma riskini artırdığı” yorumları yapılıyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, “Güneydoğu’daki çatışmaların Temmuz’dan bu yana şiddetlenmesiyle bugüne kadar 40 binden fazla insanın öldüğü savaş yeni bir boyut kazandığını” savundu. 

Telegraph gazetesi, 16 askerin hayatını kaybettiği Dağlıca saldırısıyla ilgili haberinde Türk savaş uçaklarının, “Temmuz’da ateşkesin bozulmasından sonraki en büyük saldırısını düzenleyen PKK’ya Irak’taki hedefleri vurarak karşılık verdiğini, Irak sınırındaki bölgeye helikopterlerle özel birliklerin indirildiğini” belirtti.

BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberde Başbakan Ahmet Davuoğlu’nun PKK’nın dağlardan temizleneceğini söylediğine dikkat çekildikten sonra “Güneydoğu’daki çatışmaların Temmuz’dan bu yana şiddetlenmesiyle bugüne kadar 40 binden fazla insanın öldüğü savaş yeni bir boyut kazandı” değerlendirmesi yapılıyor.

-TÜRKİYE’NİN ÖDEDİĞİ “EKONOMİK BEDEL”-

Telegraph, “Türkiye 2013’te Kürtlerle tarihi bir uzlaşıya varmıştı. 30 yıllık savaşın ardından barışı sağlamak için Kürtlerin haklarını genişletme vaadinde bulunmuştu” da dediği haberinde “Ancak anlaşma bu yıl Türkiye’nin IŞİD politikasına ilişkin karşılıklı suçlamalar yüzünden bozuldu. Iraklı Kürtler IŞİD’e karşı ön saflarda oldu. Gerilim Suriye’de IŞİD’e karşı aynı saflarda olması gereken Türkiye’yle Suriyeli Kürt milisler arasında çatışma riskini artırıyor” yorumunu yapıyor.

Haberde Türk Lirasının son dönemdeki belirgin değer kayıplarına dikkat çekilerek, “Türk Lirası (dolar karşısında) tüm zamanların en düşük seviyesine indi. Bu, savaşta Türkiye’nin ödediği ekonomik bedeli gösteriyor” görüşü de öne sürülüyor. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.