Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bbp boyner thy Prof. Dr. Ali Yakıcı TOGG 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Telegraph: Türkiye'deki şiddet iç savaş korkusunu tetikledi

LONDRA(ANKA) – Türkiye’deki terör saldırıları ve şiddet olayları Batılı basında yakından izleniyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesi,  hükümet ile PKK arasındaki “çatışmalar” artarken şiddete başvuran grupların HDP binaları ve Hürriyet gazetesi gibi hedeflere saldırmalarının “yeni bir iç savaşın başlaması korkularını tetiklediğini” yazıyor.

Telegraph,  HDP Genel Merkezi ve 100'den fazla kent ve kasabada parti binalarını yakıldığını, Hürriyet gazetesine saldırıldığını anlattığı haberinde “PKK, tek taraflı bir ateşkesi reddetti ama Türkiye’nin müttefiki olan ve IŞİD’le mücadelede YPG ile işbirliğini yapan ABD’nin arabuluculuğu ile müzakere çağrısında bulundu. Türkiye’nin şimdi Suriye’de IŞİD’le savaşan koalisyona resmen katılmış olmasına rağmen tutumunu değiştirmedi” dedi.

Dağlıca ve Iğdır saldırılarını kastederek Türk kentlerinde yaşanan şiddet olaylarının,  PKK’nın şimdiye kadar gerçekleştirdiği en kanlı saldırılardan ikisinin tetiklediğine dikkat çeken gazete, haberinde HDP'nin siyasi amaçlardan dolayı hedef haline geldiğini söylediğini belirterek partinin Haziran seçiminde gösterdiği iyi performans sonucunda iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisinin çoğunluğu kazanmasını önlediğini belirtti. (ANKA)

(CN/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.