Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

Tillerson, Türkiye’den Önce Kahire’de Görüşmeler Yapıyor

Ortadoğu gezisine başlayan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye’den önce Mısır’ı ziyaret ediyor. Tillerson’un bugün El Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El Sisi ile biraraya geleceği belirtiliyor.

Ahram Online’ya göre, Rex Tillerson bugün Kahire’de mevkidaşı Semih Şükrü’nün yanısıra Cumhurbaşkanı El Sisi ile de biraraya gelecek.

Haberde, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’nın Ocak ayında Ürdün ve İsrail’i de kapsayan Ortadoğu gezisi sırasında El Kahire’yi ziyaret ettiği belirtilerek, Pence’nin ziyaret sırasında görüştüğü El Sisi’nin Filistin-İsrail ihtilafının sadece iki devlet çözümünü amaçlayan müzakerelerin yoluyla çözümlenebileceğini söylediği anımsatılıyor.

Bu arada, Tillerson’un Kahire ziyaretine ilişkin olarak ABD’nin Kahire Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, bakanın, Kahire’de ABD-Mısır ortaklığı ve bunun daha da güçlendirilmesi ile kilit bölgesel konulardaki koordinasyonu görüşmek amacıyla üst düzey yetkilileriyle biraraya geleceği belirtildi.

Öte yandan, gecen Cuma günü Tillerson’un Kahire ziyaretini değerlendiren üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de Kahire’de yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin yanısıra Libya ve Suriye gibi bölgesel meselelerin, terörle mücadele ve İsrail-Filistin sorunu gibi konuların ele alınacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.