Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Eski Rusya Başbakanı Sergey Stepaşin, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesini “büyük bir askeri hata” olarak değerlendirirken iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeleceğine inandığını söyledi. Stepaşin, "Rusya ve Türkiye komşu ülkeler. İlişkiler her zaman böyle soğuk ve gergin kalamaz. İlişkilerimizin düzeleceğine inanıyorum” diyerek her şeyin normale döneceğini düşündüğünü belirtti.

Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan Eski Başbakan, uçak düşürmeyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Stepaşin, “Türkiye uçağımızı düşürmekle büyük bir hata yaptı. Askeri bir hata… Uçağımızın orada bulunma nedeni belliydi ve bu biliniyordu. Uçağımız Türkiye için tehlike de oluşturmuyordu. İlişkilerimiz çok iyi durumdaydı. Son 15 yılda yüksek bir seviyeye taşınmıştı. Uçağı düşürmemeleri gerekirdi” ifadelerini kullandı.

-STEPAŞİN: SURİYE KRİZİ TÜRKİYE İÇİN DE TEHLİKELİ-

Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB) de eski başkanı olan Stepaşin, Suriye ile ilgili ateşkes anlaşmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirerek, "Eğer bu ateşkese herkes uyarsa Suriye'deki çatışmaları durdurmayı başarırız. Suriye krizi Türkiye için de bölge ülkeleri için de tehlikeli. Suriye'deki savaşın durdurulması lazım. Eğer ateşkesle ilgili anlaşmalara uyulursa önemli gelişmeler kaydedilir. Sözde değil özde ateşkes olmalı” dedi.

Sergey Stepaşin, 1999 yılında Mayıs ayından Ağustos’a kadar Rusya Başbakanlığı görevini üstlenmişti. Stepaşin, ayrıca Adalet ve İçişleri Bakanlığı gibi önemli görevlerde de bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.