Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib akp Pandemi Kuşadası Belediyesi Akşener

Türkiye'nin Çin'e Kiraz İhracatının Önü Açıldı

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Türkiye ile Çin arasında "Türk Kirazlarının Çin'e İhraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü"nün yürürlüğe girdiğini belirterek, "1,3 milyar dolarlık Çin kiraz pazarına erişimin önündeki engeller kaldırıldı." dedi.


Adı geçen protokolün 15-16 Kasım 2015'te Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde imzalandığını hatırlatan Önen, söz konusu protokoldeki şartların yerine getirilerek Çin'e kiraz ihracatının önünün açıldığını dile getirdi.

Önen, Türk ihracatçısının Çin gıda pazarından daha fazla yararlanması için çalışmalara devam ettiklerine işaret ederek, "Kanatlı et, süt ve süt ürünleri, antep fıstığı, su ürünleri, narenciye başta olmak üzere tüm yaş meyve sebze ürünlerinde Çin pazarını ülkemiz ihracatçılarına açmak istiyoruz." diye konuştu.

Çin'in tarımsal ürün ithalatının her yıl yüzde 15 arttığını ve 2018'de 83 milyar dolar değerinde tarımsal ürün ithalatı gerçekleştirildiğine değinen Önen, Türkiye'nin bu pazardan yaş meyve, sebze ve işlenmiş tarım ürünleri bakımından daha fazla yararlanması için Türk firmaları ve ilgili ihracat birlikleriyle yakın çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
çinIhraçKiraz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.