Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Türkiye, sadece IŞİD'le değil  terörle mücale stratejisini izleyecek

WASHİNGTON(ANKA) – Türkiye Suriye’deki IŞİD hedeflerini vururken Türkiye’deki İncirlik ve diğer bazı askeri üslerin ABD’nin liderliğindeki koalisyona açılacağının açıklanmasının yurt dışındaki yankıları sürürken “Türkiye’nin IŞİD stratejisi ne olacak?” sorusuna yanıt arayan ABD medyasına göre, Türk hükümetinin “sadece IŞİD ile mücadele değil terör ile mücadele” stratejisi izleyeceği kesinlik kazandı.

Amerika’nın Sesi (VOA), “Türkiye’nin IŞİD stratejisi ne olacak?” başlığı ile verdiği geniş haberinde “Türkiye, sınır ötesinde IŞİD hedeflerini vurdu. ABD ile ortaklaşa hareket edileceği ise en üst düzeyde kamuoyuna açıklandı ancak NATO’ya ortak operasyon çağırısı yapılmadı” diyor.

Türkiye’nin resmi olarak ilk kez 24 Temmuz itibariyle IŞİD’e karşı askeri operasyon ile bir anlamda direkt temas ile mücadeleye başladığına, Emniyetin yürüttüğü operasyon ile birlikte Türkiye’nin sadece IŞİD değil PKK ve DHKP-C’yi de hedef aldığı ve alacağı Başbakanlık tarafından kamuoyuna duyurulduğunu belirten VOA, “Böylece hükümetin ‘sadece IŞİD ile mücadele değil terör ile mücadele’ stratejisi izleyeceği kesinlik kazandı. Hükümet, IŞİD’in yanı sıra özellikle PKK’yı da hedef almayı sürdürüyor” sözlerini kullanıyor.  

“Türkiye’nin IŞİD’e karşı tavrında belirgin değişiklik, bu yıl içerisinde ABD ile yürütülen pazarlık trafiğindeki artış ve son olarak 7 Temmuz’da ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temcilsi John Allen’in Ankara ziyareti çerçevesinde ortaya çıktı” diyen VOA, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da yaptığı açıklamalarda ABD ile işbirliğini vurguladığına dikkat çekiyor. (ANKA)

(CN/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.