Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Rus uçağının düşürülmesi üzerine Ankara ile Moskova arasında yaşanan gerilim hakkında İran’dan mesaj gelmeye devam ediyor.  İran eski Dışişleri Bakanı olan, Nizamın Maslahatını Belirleme Kurumu Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Ali Ekber Velayeti, Türkiye ile Rusya arasında gerginliğin hiç kimsenin yararına olmadığını belirtti.

1981-1997 yılları arasında İran’ın Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Ali Ekber Velayeti, "Türkiye Caferileri Lideri" Selahattin Özgündüz  ile yaptığı görüşmede "Tekfirci radikal örgütlerle mücadele için Müslümanların vahdetinin kaçınılmaz olduğunu" söyledi.

Fars haber ajansına göre, Velayeti,  "İslam düşmanlarının, İslam’a dair şiddet yanlısı ve terör hamisi bir imaj sunmaya çalıştığını, oysa İslam'ın barış, rahmet ve sevgi dini olduğunu" vurguladığı görüşme sırasında, Türkiye ile Rusya arasında gerginliğin hiç kimsenin yararına olmadığını da kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.